Aluseline vesi toob kehale tervise




Magamata tunnid, ohtralt kohvi ja alkoholi tarvitamine, ebatervislikud toitumisharjumused, magusaga liialdamine – on tuttav?
Inimese keha ideaalne tasakaal on kergelt aluseline ja iga väiksemgi kõikumine happelisuse poole mõjutab kogu meie organismi. Seepärast ongi väga oluline, et toidulaual oleksid aluseliste ja happeliste toiduainete suhe tasakaalus.
Enim mõjutab tänapäeval vere pH-taset inimeste elustiil ja toitumisharjumused. Lisaks toiduainetele tekitavad happelisi jääkaineid ka negatiivsed emotsioonid, stress, vähene uni ning keskkonnas levivad ja saasteained.
Tihtipeale me ei söö ega joo piisavalt tooteid, mis sisaldaks aluselisi mineraale nagu kaltsium, magneesium, naatrium, kaalium, et seda jääkainete hulka neutraliseerida ja pH uuesti tasakaalu viia. Kui organismis hakkab aga valitsema ideaalsest pH-st happelisuse poole, langeb rakkude energiatootlikus ja kahjustub rakkude taastumisvõime. Nõrgeneb keha võime toote ensüüme ja hormoone ning keha muutub vastuvõtlikuks paljudele tervisehädadele. Ka vähirakud saavad alguse liiga happelisest keskkonnast.
Keha näeb küll vaeva, et liigset happelisust neutraliseerida, kuid ei tee seda alati kõige paremaid võtteid kasutades. Nimelt laenab ta aluseliseid mineraale meie luudest ja kudedest, hoopis nõrgestades nõnda meie organismi ning luues soodsad tingimused rasvumiseks ja muude haiguste tekkeks.
Siinkohal on meie endide ülesanne oma kehal abiks olla. Kui on piisavalt tahtmist ja motivatsiooni võtta sihikindlalt käsile tervislik ning teadlik toitumine ja juua aluselist vett, siis on võimalik saavutada positiivseid tulemusi meditsiinilise sekkumiseta. Kõik rohelist värvi aedviljad on aluselised (nt. värske kurk, kapsas, brokkoli, spinat, petersell, avokaado) ning kõik suhkrut sisaldavad toiduained happelised (nt. üleküpsenud banaanid, šokolaad, kuivatatud puuviljad jne). Kui teatud toituainetest nagu kohv, must tee, maiustused, nisutooted ja pasta loobumine tundub liiga karm, päästab just aluselise vee joomine. Sobib hästi nii sidruni-, laimi- või kurgivesi.
PS. Kuigi sidrun on happeline, muudab ta keha aluselisemaks. Kui sidrun oleks magus, muudaks ta keha happelisemaks (magus tekitab kehas happelisust). Kui keha muutub aluselisemaks, tunduvad ka köögiviljad magusamad.
Uuringud
Jaapanis läbi viidud põhjalikest uuringutest on selgunud, et aluseline vesi on parandanud mitmeid kroonilisi haiguseid nagu diabeet, kõrgvererõhutõbi, kõrvetised, halb verevarustus, luuhõrenemine, seedehäired, migreen, stress, jalakrambid ja krooniline väsimus.
Võib öelda, et looduslikult aluselise vee joomine on kõige lihtsam moodus oma organismile tuge pakkuda, taastada selle loomulikku vastupanuvõimet ja saavutada organismis tasakaalu, mis muudab inimesed elujõulisemaks.
Aluselist vett soovitatakse kasutada ka kaalulangetajatel, mao ülehappesusega võitlejatel ning kontoriinimestel, kes tarbivad palju kohvi.
Täispikkuses artikkel: mees.eu
elatervelt.ee